Curtea de Conturi a intrat peste Biserică, descoperind nereguli grave. Ce se va întâmpla de-acum încolo? - InfoStiri.com
Connect with us

Published

on

Salariile celor 18.000 de preoți au devenit incerte. Curtea de Conturi a descoperit că o parte dintre aceștia au încasat ilegal diverse sume de bani și a cerut recuperarea banilor, dar și realizarea unei baze de date clare cu cine trebuie să primească bani, cât și de ce. Curtea de Conturi a descoperit astfel de diferențe de restituit, iar acum Secretariatul de Stat pentru Culte a înființat o comisie care să recalculeze salariile.

Instituția de control scrie în raportul pe anul 2016, ultimul disponibil, că Secretariatul de Stat pentru Culte a primit în acel an 484,5 milioane de lei, dar că în programele derulate de aceasta au fost găsite o serie de scăpări.

”Activitatea cultelor religioase din România se asigură parțial de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului. În anul 2016, Secretariatului de Stat pentru Culte, în calitate de ordonator terțiar de credite, i-au fost alocate fonduri bugetare în sumă de 342.371 mii lei, care au fost majorate, prin rectificările bugetare ulterioare, la 487.137 mii lei, din care suma de 484.497 mii lei (99,46% din bugetul definitiv aprobat) a fost alocată pentru realizarea Programelor specifice derulate de entitate”, conform raportului.

Acesta continuă cu o serie de observații și recomandări
:

”Examinarea situațiilor financiare întocmite de Secretariatul de Stat pentru Culte pentru exercițiul bugetar al anului 2016 a relevat existența în continuare a unor deficiențe privind modul de operaționalizare a componentei «Sprijin financiar acordat pentru salarizarea personalului clerical din țară», în sensul că, în procesul de acordare/justificare a sprijinului financiar, SSC nu s-a asigurat, în toate cazurile, că datele transmise de unitățile de cult sunt suficiente și complete, astfel încât să ofere o bază exactă, clară, actualizată în conformitate cu noile reglementări legale, pentru a determina corect cuantumul sumelor alocate beneficiarilor.

Spre exemplu, unele decizii de încadrare a personalului, întocmite și transmise de unele unități de cult către SSC, conțin informații insuficiente referitoare la durata studiilor superioare absolvite de personalul clerical angajat sau date insuficiente cu privire la condițiile de încadrare: grad, gradație, vechime în specialitate etc., în contextul în care HG nr. 582/2016 prevede niveluri diferite de salarizare în funcție de durata studiilor absolvite. Curtea de Conturi a recomandat reanalizarea documentelor aferente acordării și justificării sprijinului salarial destinat personalului clerical, finanțat prin Programul „Sprijin financiar pentru salarizarea personalului de cult”, începând cu data de 1.08.2016-până la zi și aplicarea măsurilor legale privind recuperarea eventualelor sume acordate nelegal beneficiarilor acestei forme de sprijin financiar”.

Banii înapoi!

De asemenea, raportul mai cere ”analiza deconturilor de cheltuieli transmise de unitățile de cult privind justificarea sprijinului financiar alocat din bugetul Secretariatului de Stat pentru Culte în anul 2014 și 2015, stabilirea diferențelor de restituit și aplicarea tuturor măsurilor legale de recuperare și virare la bugetul de stat a acestora, în termenul legal de prescriere”.
Statul trebuie să dea în judecată bisericile

În fine, se recomandă și ”elaborarea și implementarea procedurilor operaționale privind recuperarea creanțelor bugetare de la unitățile de cult, inclusiv cele care vizează recuperarea pe calea instanțelor de judecată”.

Adică statul să dea în judecată bisericile care au de plătit taxe.

Urmare a recomandărilor Curții de Conturi, Secretariatul de Stat pentru Culte, condus de către Victor Opaschi, a alcătuit o comisie care să decidă recalcularea salariilor conform legislației în vigoare, conform Cotidianul.ro.

Alte anomalii

Curtea de Conturi a mai descoperit și alte anomalii. Instituția a găsit bonusuri ilegale la Poșta Română, dar și venituri neîncasate de 324 de milioane de lei la ANCOM sau pierderea unui credit de 465 de milioane de euro pentru o magistrală de metrou.

sursa libertatea.ro

3000 de soldați au dispărut în anul 1939 fără nicio urmă. Nici până astăzi nu s-a găsit o explicație logică

Batalionul a ajuns la punctul strategic și a confirmat misiunea, însă a doua zi nimeni nu mai putea lua legătura cu soldații. Oficialii chinezi au presupus că batalionul fusese... continuarea aici
loading...
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. George

    15 martie 2018 at 21:12

    Biserica este cel mai mare business din Istoria omenirii. Cu ajutorul bisericii oamenii – si in special Romanii – pot fi tinuti in ignoranta si saracie. Asa se face ca Romanii – cel mai vechi si mai nobil popor din Europa, traieste in cea mai mare saracie, in cea mai frumoasa si mai bogata tara din Lume ( la proportiile ).
    Oamenii pot fi controlati, cu ajutorul bisericii sau cu o dictatura comunista sau nazista, iar astazi biserica se pregateste sa creeze o Noua Ordine Mindiala – o noua dictatura comunisto-nazista, ca sa reduca populatia blobului la numai 500 de milioane de oameni
    Treziti-va oameni buni, ca nici un preot nu crede in ce propovaduieste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DE ACTUALITATE

Moment istoric. Papa Francisc spune că nu există IAD. Ce se întâmplă cu sufletele păcătoșilor

Published

on

By

Papa Francisc spune ca nu exista iad, conform cuvintelor unui jurnalist italian. “Nu există niciun iad în care sufletele păcătoşilor sunt condamnate să sufere pentru eternitate”, a declarat papa Francisc într-un interviu publicat joi de cotidianul italian La Repubblica, informează DPA.

După moarte, sufletele oamenilor care se căiesc sunt iertate de Dumnezeu şi I se alătură în contemplare, ”însă sufletele acelora care nu se căiesc, şi care din acest motiv nu pot fi iertaţi, dispar”, a adăugat suveranul pontif.

“Iadul nu există – ceea ce există este dispariţia sufletelor păcătoase”, a mai spus papa Francisc.

Liderul de la Vatican a fost intervievat de Eugenio Scalfari, un veteran jurnalist italian, ateu, care scrie cu regularitate articole despre credinţă şi religie şi care beneficiază de un acces special la conducătorul Bisericii Catolice.

În trecut, veridicitatea citatelor pe care jurnalistul italian le-a atribuit papei a fost pusă sub semnul întrebării, în special după ce Eugenio Scalfari, în vârstă de 93 de ani, a recunoscut că nu a folosit niciodată un reportofon în timpul realizării interviurilor sale.

Cu toate acestea, Vaticanul nu s-a plâns niciodată despre articolele publicate de Eugenio Scalfari, iar papa Francisc a continuat să îi acorde interviuri.

sursa stirileprotv.ro

3000 de soldați au dispărut în anul 1939 fără nicio urmă. Nici până astăzi nu s-a găsit o explicație logică

Batalionul a ajuns la punctul strategic și a confirmat misiunea, însă a doua zi nimeni nu mai putea lua legătura cu soldații. Oficialii chinezi au presupus că batalionul fusese... continuarea aici
loading...
Citește mai departe>>

DE ACTUALITATE

Fiscul a intrat peste Arhiepiscopul Teodosie. Fraudă cu banii pentru salarii reclamată de DNA

Published

on

By

Fiscul a intrat peste Arhiepiscopia Tomisului, fiind reclamate fraude cu salariile preotilor. Postul Paştelui, devine tot mai greu pentru Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, dar şi pentru ceilalţi prelaţi aflaţi în conducerea instituţiei.

O echipă de la Antifraudă a descins vineri la Palatul Arhiepiscopiei. Potrivit unor surse, controlul ar fi pornit, de la o sesizare penală venită de la procurorii DNA, care au suspiciuni privind modul în care sunt cheltuiţi banii destinaţi salariilor. 60 la sută din aceste fonduri provin de la bugetul de stat.

Verificarea inspectorilor ANAF este, potrivit unor surse, prima de acest fel în România şi a pornit de la o sesizare penală,cel mai probabil venită de procurorii anticorupţie.

Inspectorii ANAF au descins la Aerhiepiscopia Tomisului. Surse din ancheta spun că au luat la puricat toate statele de plată. Se pare că sunt foarte mulţi angajaţi care nu şi-au mai primit lefurile de mai bine de trei luni, deşi au fost puşi să semneze cum că au primit salariile.

Inspectorii Antifraudă vor să afle în fel sunt folosiţi banii publici pe care Arhiepiscopia îi primeşte pentru salariile angajaţilor şi preoţilor. Instituţia are zeci de angajaţi, iar numărul preoţilor pe care îi are în subordine trece de 300.

Echipa de control de la ANAF a ieşit din Arhiepiscopie fără să facă declaraţii. În schimb, enoriaşii sunt de acord cu cercetările.

“Să se facă verificări, pentru că preoţii de aici nu şi-au mai luat salariile de cinci luni de zile, am înţeles… Deci nu este corect ca ierarhul să-şi pună banii în buzunare”, spune o enoriașă.

Arhiepiscopia Tomisului nu a vrut să comenteze situaţia pe motiv că informaţiile despre control nu pot fi făcute publice. La rândul lor, reprezentanţii Patriarhiei Romane susţin că:

“Nu pot comenta o situație care implică o anchetă în curs de desfășurare şi că respectă riguros autonomia eparhială și libertatea conducerii eparhiale de a-și gestiona problemele”.

IPS Teodosie este judecat în două dosare. Unul pentru obţinerea ilegală a sute de mii de euro din subvenţii APIA şi celălalt pentru inducerea în eroare a organelor de anchetă şi fals în înscrisuri oficiale.

sursa stirileprotv.ro

3000 de soldați au dispărut în anul 1939 fără nicio urmă. Nici până astăzi nu s-a găsit o explicație logică

Batalionul a ajuns la punctul strategic și a confirmat misiunea, însă a doua zi nimeni nu mai putea lua legătura cu soldații. Oficialii chinezi au presupus că batalionul fusese... continuarea aici
loading...
Citește mai departe>>

Ai putea fi interesat și de:

Loading...

APASĂ pe LIKE!

InfoStiri.com este un blog news ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare. Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infostiri.com sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook. Copyright © 2018 *INFOSTIRI.COM * Unele drepturi rezervate

error: Ce vrei sa faci?