Am ajuns fraierii Europei. În timp ce pe centura Bucureștiului se circulă ca în Evul Mediu, Bulgaria i-a făcut capitalei sale o centură ca-n filme - FOTO - InfoStiri.com
Connect with us

Published

on

Bucureștiul a rămas singura capitală europeană fără o centură ocolitoare modernă. Șoferii care folosesc Centura Capitalei își distrug mașinile în gropi și pierd timp și carburant.

În jurul Sofiei, de exemplu, se circulă cu 120 de kilometri pe o șosea cu până la 5 benzi. Duminică, de la ora 18, la emisiunea “România, te iubesc” aflăm ce s-a întâmplat la noi cu contractele de sute de milioane de euro și vedem cum răspund oficialii când sunt întrebați despre starea jalnică a drumului.

România – 2018. În timp ce oficialii sărbătoresc 100 de ani de la Marea Unire, pe centura de nord a Capitalei maşinile aşteaptă în cozi kilometrice. În timp ce Guvernul se laudă cu cea mai mare creştere economică de pe continent, pe centura de sud maşinile fac slalom printre gropi.

Șofer: “Bătaie de joc! Asta, mâine dacă treceţi, e dată la o parte de pe şosea! Plătim o căciulă de bani taxe şi toate alea”

Aşa se circulă pe cel mai important nod rutier din România. Centura face parte din Coridorul European 4. Adică este un obiectiv de o importanţă economică majoră. Atât pentru noi, cât şi pentru restul continentului.

În timp ce România bate pasul pe loc, bulgarii au şi construit ce noi doar am desenat pe hârtie. În vestul Sofiei se circulă pe 5 benzi pe sens! Au giratorii suspendate, poduri şi pasaje. Iar în nordul oraşului, centura este în regim de autostradă – se poate circula cu 120 de kilometri la oră. În Bucureşti, pe singura porţiune modernizată sunt restricţii şi de 30 de kliometri la oră.

La România, te iubesc, emisiune difuzata de PROTV, veţi afla ce legătură are şeful companiei care astupă gropile de pe centura cu foşti directori din compania de drumuri şi miniştri ai Transporturilor. Şi tot atunci veţi vedea cum bulgarii şi-au modernizat centura din fonduri europene, în timp ce noi am încercat să o lărgim cu bani de la buget.

3000 de soldați au dispărut în anul 1939 fără nicio urmă. Nici până astăzi nu s-a găsit o explicație logică

Batalionul a ajuns la punctul strategic și a confirmat misiunea, însă a doua zi nimeni nu mai putea lua legătura cu soldații. Oficialii chinezi au presupus că batalionul fusese... continuarea aici
loading...

DE ACTUALITATE

Deșertul Sahara s-a mărit cu 10%. Vine marea extincție?

Published

on

By

Sahara, cel mai mare desert din lume, a crescut in dimensiune cu aproximativ 10% din 1920, avertizeaza oamenii de stiinta. Si lucrurile nu se vor opri aici.

Desi oamenii de stiinta de la Universitatea din Maryland, SUA, au monitorizat si analizat doar acest desert, cel mai probabil situatia nu e singulara, arata Science Alert.

Desertul a inaintat cel mai mult in nord si sud. Mai ales in sud, nivelul precipitatiilor in zonele care altadata faceau parte din regiunea Sahel, zona de tranzitie dintre Sahara si savana sudaneza, a scazut dramatic, ajungand la mai putin de 150 de ml/an, ceea ce deja e o caracteristica a deserturilor.

In plus, lacul Ciad, din regiunea Sahel, la granita cu Sahara, seaca pe zi ce trece, explica autorul studiului, Sumant Nigam.

Cercetarea a luat in calcul doar perioada 1920 – 2013 si atrage atentia ca o treime din avansul pe care l-a luat desertul e cauzat de activitatea omului.

Astfel de schimbari au un efect direct asupra suprafetei locuibile de pe glob.

Semne care prevestesc o extinctie in masa

Zilele trecute, un alt studiu, citat tot de Science Alert, avertiza ca incep deja sa se repete semne care au aparut inainte de cea mai mare extinctie din istorie, cea din urma cu 252 de milioane de ani, cand 96% din viata marina si 70% din ceea ce traia pe uscat a disparut.

Vestea buna, daca ne gandim doar la viitorul nostru, ca specie, pe termen scurt, este ca inainte de acea extinctie in masa semnele au tot aparut timp de 700.000 de ani. Asta inseamna ca mai avem timp si ca, cel putin teoretic, mai putem face ceva.

Insa deja se observa cum oceanele devin tot mai acide si au mai putin oxigen, motiv pentru care si unele specii dispar, spun cercetatorii de la Universitatea Erlangen-Nurnberg si de la Muzeul Natural din Germania, cei care au realizat studiul.

Apoi, si animalele devin tot mai mici, exact cum s-a intamplat inainte de marea extinctie.

Vestea buna, pentru moment, e ca incalzirea climei nu are loc in prezent cu pasi atat de repezi ca inainte de marea extinctie.

sursa ziare.com

3000 de soldați au dispărut în anul 1939 fără nicio urmă. Nici până astăzi nu s-a găsit o explicație logică

Batalionul a ajuns la punctul strategic și a confirmat misiunea, însă a doua zi nimeni nu mai putea lua legătura cu soldații. Oficialii chinezi au presupus că batalionul fusese... continuarea aici
loading...
Citește mai departe>>

DE ACTUALITATE

Tensiuni între Franţa şi Italia. Vameşi francezi înarmaţi au intrat într-o clădire din țara vecină

Published

on

By

Italia a criticat extrem de dur Fraţa, în urma intrării „inacceptabile” a unor vameşi francezi înarmaţi într-un local închiriat unei organizaţii nongivernamentale (ONG) de ajutorare a migranţilor, într-un orăşel italian alpin de frontieră, transmite News.ro, citat de digi24

„Francezii încalcă frontierele”, a titrat duminică La Stampa. „Migranţi: Italia blochează Franţa”, şi-a exprimat satisfacţia Il Messagero.

Presa se face astfel ecoul unor reacţii dure, sâmbătă, ale unor politicieni vocali dintr-o ţară fără guvern, marcată de un resentiment profund faţă de o Europă care pare să se spele pe mâni de venirea în masă a unor imigranţi în peninsula italiană.

Incidentul din mica staţiune de schi Bardonecchia s-a transformat rapid într-un casus belli diplomatic.

Franţa consideră că prezenţa vameşilor era perfect legală, însă Ministerul italian de Externe vorbeşte despre un „act grav, considerat total în afara cadrului colaborării între state vecine”.

Parchetul din Torino a anunţat duminică deschiderea unei anchete cu privire, în acest stadiu preliminar, la presupuse „abuzuri de putere” grave, „violenţă privată” şi „încălcare de domiciliu”.

3000 de soldați au dispărut în anul 1939 fără nicio urmă. Nici până astăzi nu s-a găsit o explicație logică

Batalionul a ajuns la punctul strategic și a confirmat misiunea, însă a doua zi nimeni nu mai putea lua legătura cu soldații. Oficialii chinezi au presupus că batalionul fusese... continuarea aici
loading...
Citește mai departe>>

Ai putea fi interesat și de:

Loading...

APASĂ pe LIKE!

InfoStiri.com este un blog news ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare. Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infostiri.com sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook. Copyright © 2018 *INFOSTIRI.COM * Unele drepturi rezervate

error: Ce vrei sa faci?