+0 articol nou
boris-johnson-marea-britanie-ar-putea-plati-pentru-a-avea-acces-la-unele-programe-ue-dupa-brexit

Marea Britanie ar putea plăti pentru a continua să aibă acces la unele programe UE şi după Brexit, refuzând însă să confirme ...mai mult informaţiile că Londra ar putea să cotizeze la bugetul UE pentru a obţine acces la piaţa comună europeană, scrie Reuters.

2016-12-0416:55 www.mediafax.ro
partidul-laburist-vrea-amendamente-la-planul-privind-brexit-in-sensul-accesului-la-piata-unica

Partidul Laburist britanic intenţionează să propună amendamente la decizia Guvernului conservator privind condiţiile ieşirii ...mai mult din Uniunea Europeană, pentru a se garanta menţinerea accesului la piaţa comunitară, afirmă Jeremy Corbyn, liderul formaţiunii de opoziţie.

2016-12-0316:35 www.mediafax.ro
brexit-ar-urma-sa-scumpeasca-masinile-in-marea-britanie-cu-1-500-de-lire-sterline-in-medie

Preţul maşinilor noi importate din UE ar putea creşte cu 1.500 de lire sterline dacă Marea Britanie părăseşte piaţa unică, ...mai mult avertizează reprezentanţii Societatăţii Producătorilor şi Comercianţilor de Motoare (The Society of Motor Manufacturers and Traders - SMMT), potrivit The Guardian.

2016-11-3011:44 www.mediafax.ro
donald-tusk-presedintele-consiliului-european-cere-londrei-sa-declanseze-rapid-procedura-brexit-pentru-evitarea-instabilitatii

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a îndemnat marţi parlamentarii din Marea Britanie să declanşeze cât mai rapid ...mai mult procedura de ieşire din Uniunea Europeană, pentru evitarea incertitudinii şi a situaţiei în care cetăţenii să fie elemente de negociere între Londra şi Bruxelles.

2016-11-2919:54 www.mediafax.ro
comisarul-european-desemnat-de-ungaria-cooperarea-cu-turcia-este-de-importanta-capitala-pentru-uniunea-europeana

Cooperarea cu Turcia este de importanţă capitală pentru Uniunea Europeană, a declarat luni comisarul european desemnat de ...mai mult Ungaria, Tibor Navracsics, în faţa Comisiei pentru Afaceri Europene a Parlamentului ungar, relatează MTI.

2016-11-2815:57 www.mediafax.ro
germania-critica-atitudinea-lui-recep-erdogan-transmitandu-i-ca-amenintarile-nu-sunt-utile

Guvernul Germaniei a criticat atitudinea preşedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, privind relaţiile cu Uniunea Europeană, ...mai mult transmiţându-i că "ameninţările" nu folosesc la nimic, relatează BBC News online.

2016-11-2516:21 www.mediafax.ro
erdogan-ameninta-uniunea-europeana-ca-turcia-ar-putea-permite-imigrantilor-sa-calatoreasca-spre-europa

Erdogan avertizează că Turcia ar putea permite imigranţilor să călătorească spre Europa, la doar o zi după ce Parlamentul ...mai mult European a votat o rezoluţie cu caracter neobligatoriu ce prevede îngheţarea negocierilor cu Ankara pentru aderarea la UE, scrie Reuters online.

2016-11-2513:28 www.mediafax.ro
o-companie-lanseaza-un-proiect-de-acoperire-a-drumurilor-cu-panouri-solare-foto

O companie franceză a lansat un proiect de acoperire a drumurilor, inclusiv în state membre ale Uniunii Europene, cu pavaj ...mai mult din minipanouri solare, relatează site-ul agenţiei Bloomberg.

2016-11-2419:27 www.mediafax.ro
parlamentul-european-cere-inghetarea-negocierilor-pentru-aderarea-turciei-la-ue

Parlamentul european a aprobat joi o rezoluţie cu caracter neobligatoriu prin care se cere îngheţarea negocierilor pentru ...mai mult aderarea Turciei la UE, ca urmare a măsurilor disproporţionate introduse de autorităţile de la Ankara în urma loviturii de stat eşuate din luna iulie, scrie The Associated Press.

2016-11-2415:32 www.mediafax.ro
uniunea-europeana-verifica-daca-nave-ruse-au-transferat-combustibil-de-avioane-in-siria-prin-spatiul-comunitar

Uniunea Europeană verifică informaţii potrivit cărora nave ruse ar fi transportat combustibil de avioane în Siria trecând ...mai mult prin spaţiul comunitar, afirmă surse UE citate de site-ul agenţiei Reuters.

2016-11-2321:32 www.mediafax.ro
agentia-europeana-pentru-drepturi-fundamentale-musulmanii-din-ue-vizati-din-ce-in-ce-mai-mult-de-ostilitati-fiind-asociati-cu-teroristii

Musulmanii din Uniunea Europeană se confruntă cu o ostilitate din ce în ce mai mare, fiind asociaţi cu grupurile teroriste, ...mai mult arată un raport al Agenţiei Europene pentru Drepturi Fundamentale, citat de site-ul agenţiei ANSAmed.

2016-11-2320:04 www.mediafax.ro
erdogan-votul-de-joi-din-parlamentul-european-in-privinta-aderarii-turciei-la-ue-nu-are-nicio-valoare

Recep Tayyip Erdogan, preşedintele Turciei, a declarat miercuri că rezultatul votului legislatorilor UE în privinţa deciziei ...mai mult de sistare a negocierilor de aderare a statului turc la Blocul comunitar nu are niciun fel de valoare, informează site-ul postului Euronews.

2016-11-2310:45 www.mediafax.ro
guy-verhofstadt-liderul-grupului-liberal-din-pe-trump-putin-si-erdogan-sunt-un-cerc-de-autocrati-ce-incearca-sa-distruga-europa

Guy Verhofstadt, liderul grupului liberal din Parlamentul European, a declarat că preşedintele Donald Trump este alături ...mai mult de Vladimir Putin şi Recep Erdogan, unul dintre autocraţii care ameninţă să distrugă continentul european, informează site-ul postului The Guardian.

2016-11-2309:04 www.mediafax.ro
ministri-ai-finantelor-din-tari-ale-zonei-euro-vor-discuta-cu-oficiali-fmi-despre-criza-greciei-sz

Miniştrii de Finanţe ai unor state din zona euro se vor întâlni la Berlin, vineri, cu reprezentanţi ai Fondului Monetar Internaţional ...mai mult pentru a discuta despre viitoarea abordare faţă de criza din Grecia, afirmă surse citate de publicaţia germană Süddeutsche Zeitung.

2016-11-2221:25 www.mediafax.ro
lideri-ai-grupurilor-politice-din-parlamentul-european-ue-trebuie-sa-opreasca-negocierile-de-aderare-cu-turcia

Liderii principalelor grupuri politice din Parlamentul European au cerut marţi Uniunii Europene să întrerupă negocierile ...mai mult pentru integrarea Turciei, din cauza măsurilor de reprimare adoptate de Administraţia Recep Tayyip Erdogan, relatează site-ul agenţiei Reuters.

2016-11-2220:06 www.mediafax.ro
comisia-europeana-propune-noi-reglementari-privind-insolventa-stergerea-datoriilor-urmand-sa-fie-in-3-ani

Comisia Europeană a propus, marţi, un proiect de directivă privind insolvenţa, oferind companiilor flexibilitate în operaţiunile ...mai mult de restructurare şi posibilitatea ştergerii datoriilor într-un termen de trei ani, conform unui comunicat oficial transmis de Executivul Uniunii Europene.

2016-11-2219:12 www.mediafax.ro
ue-si-nato-vor-sa-infiinteze-in-finlanda-un-centru-de-studiere-a-razboiului-hibrid-rusia-acuzata-ca-foloseste-astfel-de-tactici-in-ucraina-si-alte-state-din-europa

Mai multe state din cadrul NATO şi UE au în plan să înfiinţeze în Finlanda un centru de cercetare a metodelor de combatere ...mai mult a războiului "hibrid", în contextul acuzaţiilor că Rusia ar folosi tactici specifice acestui tip de război în Ucraina şi alte state europene, scrie Reuters online.

2016-11-2119:48 www.mediafax.ro
sustinerea-publica-pentru-uniunea-europeana-este-in-crestere-in-cinci-dintre-cele-mai-mari-sase-state-membre-inclusiv-in-marea-britanie

Susţinerea publică pentru Uniunea Europeană este în creştere în cinci dintre cele mai mari şase state membre, inclusiv în ...mai mult Marea Britanie, arată un studiu efectuat de Fundaţia Bertelsmann, informează publicaţiile Der Spiegel şi EUObserver.

2016-11-2118:45 www.mediafax.ro
ministru-scotian-guvernul-britanic-continua-sa-fie-lipsit-de-claritate-in-ceea-ce-priveste-negocierile-pentru-brexit-este-frustrant

Guvernul britanic continuă să fie lipsit de claritate în ceea ce priveşte obiectivele negocierilor privind ieşirea Marii ...mai mult Britanii din UE, a declarat Michael Russell, ministrul scoţian pentru negocierile cu Regatul Unit, relateză agenţia de ştiri Reuters.

2016-11-1818:28 www.mediafax.ro
lideri-ai-unor-state-ue-si-barack-obama-au-stabilit-mentinerea-sanctiunilor-impuse-rusiei

Lideri ai unor state membre UE au convenit cu preşedintele în funcţie al SUA, Barack Obama, menţinerea cooperării în cadrul ...mai mult NATO şi a sancţiunilor contra Rusiei, două subiecte faţă de care viitoarea Administraţie Donald Trump ar putea avea poziţii diferite, informează ziarul Le Figaro.

2016-11-1817:16 www.mediafax.ro